Саопштење

Поштоване колегинице и колеге,

За данас најављена конференција за новинаре у Медија центру одложена је за понедељак у 12 и 30h. Разлог је што смо у претходним данима, од најаве конференције и протестне шетње, остварили контакт са Министарством државне управе и локалне самоуправе и, оно што је још важније, са Владом Републике Србије. Постоји добра воља обе институције да се у наредним данима организују разговори којима би се евентуално решио проблем специјалистичких струковних диплома. Одлагање конференције је знак наше добре воље и покушај да све решимо на миран и цивилизован начин. Међутим, уколико до разговора не дође, или не буде резултата истих, одржаћемо конференцију по плану и ПРОТЕСТНУ ШЕТЊУ! Шетња је данас пријављена МУП-у, у складу са законом, за среду 20.06.2018. год. са почетком у 10h.

ТРАСА И ПРОГРАМ ПРОТЕСТНЕ ШЕТЊЕ:

Скуп у 10h испред зграде Министарства здравља где ћемо се обратити онима који крше закон и устав ове државе и онима који нас НЕ ПРИЗНАЈУ и којима НЕ ТРЕБАМО!!!
Око 10 и 30h кренућемо ка згради Владе Србије где ћемо указати на проблем који имамо са Министарством здравља.

Око 11h упутићемо се ка згради председништва Србије на Андрићевом венцу где ћемо захтевати пријем на разговор код председника Александра Вучића и покушати да дођемо до решења нашег проблема. Уколико нас не прими остајемо у Пионирском парку докле год буде потребно. И у МУП-у смо најавили да то може да потраје и де ћемо, уколико буде потребно, и у току ноћи остати у парку. Наравно, у том случају, договараћемо се и о даљем облику и евентуалној радикализацији протеста.

Желимо да вас обавестимо и да су нам се у последњих пар дана, од објављивања претходног саопштења и активности које смо у међувремену имали, придружили следећи синдикати: Уједињени синдикат здравства Србије, Синдикат медицинских сестара и техничара Србије и Грански синдикат здравства и социјалне заштите Независност. Осим подршке нашим захтевима најавили су и учешће на конференцији за штампу и у ПРОТЕСТНОЈ ШЕТЊИ.

Још једном вас молимо да осмислите и припремите транспаренте, и озбиљне, и мудре, али и духовите.
Молимо вас да и у наредним данима пратите сајтове удружења где ћемо објављивати сва саопштења.

ДО ПОБЕДЕ!

Милан Николић, КЦС
Ђорђе Ружичић, председник Удружења рад. техничара и техничара нуклеарне мед. Србије

Удружење струк. мед. радиолога Војводине