Месечне архиве: мај 2013

Саопштење

Након управо завршеног Конгреса радиолошких техничара и техничара нуклеарне медицине, са међународним учешћем желимо да сумирамо утиске.

Велику захвалност дугујемо свим позваним предавачима на изузетним предавањима. Велико нам задовољство чини то што се све већи број младих колега укључује у рад Конгреса као посетиоци,али и као активни учесници.

Ове године је био заиста велики избор одличних усмених и постер презентација, па је Стручни одбор Конгреса био на великом искушењу у одабиру најбољих радова.

Стручни одбор Конгреса одабрао је радове чији су аутори за нијансу били бољи презентатори од других у категоријама усмених и постер презентација.

За најбољу усмену презентацију одабран је рад:

  1. Ендоваскуларно лечење интракранијалних анеуризми, аутора Владимира Ђоковића из Клиничког центра Крагујевац.

Аутор је добио бесплатну котизацију и бесплатни смештај током следећег Конгреса.

За најбоље постер презентације одабрани су радови:

  1. Ендоваскуларни третман артеријске хипертензије, ауторке Виолете Радовановић из Института за кардиоваскуларне болести „Дедиње“
  2. МДЦТ ентероклиза – радиолошки модалитет избора за детекцију и карактеризацију патолошких промена на танком цреву, аутора Ивана Бековца и Александре Козине из Одсека дигестивне радиологије Центра за радиологију и магнетну резонанцију Клиничког центра Србије.

Аутори су добили бесплатну котизацију за следећи Конгрес.

Желимо да дамо подстрек свим колегама да наставе и даље да нам преносе своја искуства и праве квалитетне радове промовишући и унапређујући радиологију на тај начин.

Поносни на своју професију!

Стручни одбор Конгреса радиолошких техничара
и техничара нуклеарне медицине,
са међународним учешћем,
Кладово 2013.

Проглас против укидања бенефиција

Поштоване колегинице и колеге,

Како „идемо“ ка Европској Унији, тако се усклађују и неке ствари и закони који нису примењиви и где нема основа за примену истих. Тренутно постоји иницијатива Министарства здравља да нам укину и последњу бенефицију која се тиче наше струке, а то је скраћено радно време и да га продуже на 8 h или 40 h седмично?!

Њихов изговор за то је да нигде у Европи и свету не постоји скраћено радно време и ми се слажемо, али ако то желе да ураде, онда треба да се испоштују стандарди и нормативи, услови рада, старост апарата, број услуга и извршиоца, наша цена рада.

С’ тим у вези позивамо све колеге, па и лекаре радиологе, јер се то тиче целе радиологије, ДА ПОДИГНЕМО ГЛАС У БОРБИ ПРОТИВ ТОГА! Обавестите све синдикалне представнике, Ваше лекаре, све оне који имају утицаја да покушамо на све начине да се изборимо за нас и нашу струку!

Удружење прикупља документацију и размењује искуства са земљама из региона, молимо и Вас, као наше чланове да на адресу Удружења пошаљете све битније информације из било ког дела наше Републике које би искористили као аргументе у овој тешкој борби. Дакле стање процене безбедности, однос броја услуга и извршиоца исти, број искључења из зоне јониз. зрачења …

ПОКАЖИМО СВОЈЕ ЈЕДИНСТВО И ЈАЧИНУ У ОВОЈ БОРБИ !!!!!