Месечне архиве: јул 2013

Обавештење за чланство

Поштоване колегинице и колеге, уважено чланство, овом приликом желимо да Вас обавестимо да смо дана 9. јула у просторија Синдиката медицинских сестара и здравствених техничара Србије обавили први заједнички састанак у вези актуелне проблематике и позиционирања струке у будућем периоду.

20130709_133333

На састанку су били присутни:

  • Драган Бисенић председник СМСТСрбије,
  • Небојша Вацић председник НАЦИОНАЛНЕ АСОЦИЈАЦИЈЕ УДРУЖАЊА ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА СРБИЈЕ,
  • Војкан Шундерић председник УДРУЖЕЊА МЕД.СЕСТАРА,ТЕХНИЧАРА И БАБИЦА за Моравички округ
  • Ђорђе Ружичић председник УДРУЖЕЊА РАДИОЛОШКИХ ТЕХНИЧАРА И ТЕХНИЧАРА НУКЛЕАРНЕ МЕДИЦИНЕ СРБИЈЕ,

Наиме, идеја првог састанка је проблематика везана за нашу професију,а тице се свих профила,као и могућности координисаног деловања за решавање истих.Проблеми су везани за континуирану медицинску едукацију,смањење броја бодова потребних за обнову лиценце,као и решавање проблема признавања високообразованог кадра,јер смо сви упознати да су признате дипломе основних струковних и специјалистичких студија,али се не помиње ниста о мењању коефицијената.

Сви присутни су се сложили да је једино заједнички наступ у решавању ових проблема делотворан и да ће се радити на протоколу о заједничкој сарадњи на свим пољима,а такодје биће понудјено и другим релевантним организацијама на потпис.

У сто краћем периоду бице одржани нови састанци о даљим активностима у вези ове теме.

С постовањем,

Ружичић Ђорђе

Председник УРТИТНМС

1. балкански радиолошки конгрес у Републици Српској

radio_scan

Даме и господо,
Поштоване колегице и колеге,
Драги пријатељи,

Част нам је упутити Вам први позив за Први балкански радиолошки конгрес у Републици Српској, са међународним учешћем, који ће се одржати у периоду 20-22. септембра 2013. године у Хотелу „Термаг“ на Јахорини. Надамо се да ће конгрес омогућити размијену научних и практичних искуства стручњака из свих области радиологије те  лакше успостављање међусобних веза и сарадње, како међу колегама са наших простора тако и са  колегама из иностранства. Своје присуство као предавачи и гости већ су потврдили најеминентнији радиолози са Балкана.

Покушаћемо да креирамо најбољу атмосферу за рад за све заинтересоване колеге, пријатеље и професоре и бићемо веома успјешни у таквом подухвату само уз Вашу подршку. Отворени  смо за све Ваше идеје, приједлоге и сугестије.

Сва даљња обавјештања и новости везано за стручни дио скупа као и за организационе појединости ћете на вријеме моћи да нађете на интернет презентацији Удружења струковних медицинских радиолога и дипломираних инжињера медицинске радиологије Републике Српске.

Пријава радова до: 15. 08. 2013. године на email адресу Удружења: info@radiologijars.org
Програм конгреса и II обавијештење: 01. 09. 2013. године
Свечано отварање, 20. 09. 2013. године у 19ч.
Цијена котизације износи: 100.00 КМ
У котизацију је урачуната конгресна торба, материјали и свечана вечера.

Цијена смјештаја на бази полу пансиона за два дана у двокреветној соби износи: 170.00 КМ, у једнокреветној соби: 210.00 КМ

За све нејасноће и сугестије контактирајте предсједника организацијског одбора Конгреса, Дејана Павловића на телефон: +387 65/001-357 или на email адресу: pavlovicradiology@yahoo.com

Срдачно Вас очекујемо на Јахорини.
Предсједник Удружења: Веселко Вуковић

УДРУЖЕЊЕ СТРУКОВНИХ МЕДИЦИНСКИХ РАДИОЛОГА И ДИПЛОМИРАНИХ ИНЖИЊЕРА МЕДИЦИНСКЕ РАДИОЛОГИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
Студентска број 5
73 300 Фоча
www.radiologijars.com