Месечне архиве: август 2015

Конгрес Удружења радиолога Србије

Поштоване колегинице и колеге,
Драги пријатељи,

Имамо посебну част и задовољство да Вас позовемо на Конгрес радиолога Србије који ће се одржати 06-08. новембра 2015. године у хотелу Hayatt Regeny у Београд у заједничкој организацији Удружења радиолога Србије и Секције за радиолошку дијагностику SLD.

Конгрес радиолога Србије традиционално је један од најугледнијих и најуспешнијих медицинских састанака у нашој земљи. Атрактиван научни програм, модеран концепт, предавања домаћих и страних експерата су гаранција високог квалитета овог конгреса. Научни одбор Конгреса који се састоји од водећих радиолога из целе Србије је себи задао за циљ да побољша већ постојећи висок ниво претходних Конгреса радиолога Србије.

Очекује се да ће ове године у раду Конгреса учествовати преко 70 домаћих и страних експерата који ће на динамичан и интерактиван начин приказати различите теме, а посебно новине у радиологији, што ће омогућити боље разумевање, потпуније прихватање и практичну примену савремених принципа у радиологији.

Поред предавања, биће организоване и радионице посвећене посебно важним областима, као и научне сесије где ће се представити оригинални научни радови.

У име Научног одбора овогодишње Конгреса, позивано вас да пошаљете своје радове и тиме активно учествујете у његовом раду и значајно допринесете општем успеху Конгреса.

Посебно нам је жеља да што више младих радиолога презентује своје радове.

На овом Конгресу ћемо имати прилику и задовољство да и овде радимо заједно са члановима Удружења радиолошких техничара и техничара нуклеарне медицине Србије, наше драгим и незаменљивим сарадницима који ће се представити предавањима и оригиналним радовима.

Конгрес радиолога се временом мењао и пратио промене у радиологији, али једно се свакако није променило,а то је задовољсто у дружење у пријатељској и опуштеној атмосфери и могућност сретања старих пријатеља и упознавање нових.

Надамо се да ће током три конгресна дана, Београд бити љубазни домаћин и претворити конгресне сале у привремени дом у коме ће се у пријатној атмосфери измењивати научна искусства и стицати нова.

Београд је познат, не само у региону, по богатом култруно историјском наследју и великом броју могућности активног социјалног живота. Сигурно ћете пронаћи нешто и за своју душу!

Надамо се да ће Конгрес привући велики број радиолога и да ћете после њега бити обогаћени не само новим сазнањима већ и новим пријатељствима и незаборавним тренуцима.

Желимо Вам срдачну добродошлицу на предстојећи Конгрес радиолога 2015!

С поштовањем,

Проф. Др Ружица Максимовић – Председница УРС
Проф. Др Зорица Милошевић – Председница Секције за радиолошку дијагностику SLD
Проф. Др Драган Машуловић – Председник Конгресног одбора

Удружења радиолога Србије

Трећи балкански радиолошки конгрес у Републици Српској

Даме и господо,

Поштоване колегице и колеге,

Драги пријатељи,

Част нам је упутити Вам први позив за  Трећи балкански радиолошки  конгрес у Републици Српској, са међународним учешћем, који ће се одржати у периоду 18-20. септембра 2015. године у Хотелу „Термаг“ на Јахорини. Надамо се да ће конгрес омогућити  размијену научних и практичних искуства стручњака из свих области радиологије те  лакше успостављање међусобних веза и сарадње, како међу колегама са наших простора тако и са  колегама из иностранства. Своје присуство као предавачи и гости већ су потврдили најеминентнији радиолози са Балкана.

Покушаћемо да креирамо најбољу атмосферу за рад за све заинтересоване колеге, пријатеље и професоре и бићемо веома успјешни у таквом подухвату само уз Вашу подршку. Отворени  смо за све Ваше идеје, приједлоге и сугестије.

После огромног успијеха и најбољих оцијена за Други балкански радиолошки конгрес, који смо добили од драгих гостију,поставили смо себи високе критеријуме које морамо заједнички испунити.

Сва даљња обавјештања и новости везано за стручни дио скупа као и за организационе појединости ћете на вријеме моћи да нађете на  интернет презентацији Удружења струковних медицинских радиолога и дипломираних инжињера медицинске радиологије Републике Српске.

Пријава радова до: 20.08.2015. године на маил адресу: pavlovicradiology@yahoo.com

Програм конгреса и II обавијештење: 01.09.2015. године

Свечано отварање, 18.09.2015. године у 19ч.

Цијена котизације износи: 100.00 Еура

У котизацију је урачуната конгресна торба,материјали ,ручак у природи на  Требевићу и свечана вечера.

Цијена смјештаја на бази полупансиона за два дана у двокреветној соби  износи: 100.00 Еура, у једнокреветној соби: 120.00 Еура.

Сви садржаји хотела као што су сауна,базен,парно купатило,паркинг и слично су бесплатни за госте хотела.

За све нејасноће и сугестије контактирајте предсједника организацијског одбора Конгреса, Дејана Павловића на телефон: +387 65/001-357 или на маил адресу: pavlovicradiology@yahoo.com

Срдачно Вас очекујемо на Јахорини.

Предсједник Удружења: Веселко Вуковић