Месечне архиве: новембар 2015

Састанак Удружења радиолошких техничара и техничара нуклеарне медицине Србије и Удружења струковних медицинских радиолога Војводине

Дневни ред

  1. Усвајање заједничког предлога за каталог радних места и опис послова
  2. Удружења и комора
  3. Разно

Усвајање заједничког предлога за каталог радних места

По тачки један дневног реда данашњег састанка предложене су измене и допуне каталога радних места и описа посла упућеног од стране министарства здравља на јавну расправу:

  • Радиолошки техничар (средња стручна спрема и V степен стручне спреме)
  • Виши радиолошки техничар (основне студије у трајању од три године)
  • Струковни медицински радиолог (основне струковне студије у трајању од три године, 180 ЕСПБ бодова)
  • Специјалиста струковни медицински радиолог (специјалистичке струковне студије, у трајању од једне или две године, 240/300 ЕСПБ бодова).

Предлог измена и допуна за каталог радних места усвојен је једногласно.

Поштоване колегинице и колеге , дана 05.11.2015 год у К.Ц. Србије одржан је горе поменути састанак са намером да заштитимо свој статус и професионални положај. У том циљу направљени су ПРЕДЛОЗИ ОПИСА РАДНИХ МЕСТА за нашу професију ( радиолошки техничар, виши радиолошки техничар,струковни мед. радиолог, специјалиста струковни мед.радиолог).

Такође, урађени су и ПРЕДЛОЗИ ЗА КАТАЛОГ РАДНИХ МЕСТА ( радиолошки техничар, виши радиолошки техничар, струковни мед.радиолог, специјалиста струковни мед. радиолог).

Записник са поменутог састанка можете преузети у ДОКУМЕНТИМА, а сва поменута документа су оверена печатом Удружења и предата тј. заведена у Министарство Здравља.

PISARNICA-MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Сви предлози и записник са састанка су прослеђени и Синдикатима,који су преговарачи у даљој изради каталога радних места у здравству.

Молимо Вас да се активно укључите и пошаљете нам своје сугестије на е-маил адресу Удружења, како би се на најбољи начин изборили за наш професионални статус.

 

Обавештење

Поштовано чланство,

Дана 05.11.2015 године у 13 часова на Поликлиници К.Ц. Србије на II спрату ( сала за хематологију) биће одржан састанак поводом категоризације радних места, платних разреда и осталог везаног за наш статус у будућем периоду.

Позивамо Вас да дођете или пошаљете представнике својих служби, како би заједнички донели што боље решење у заузимању заједничког става за наш статус и професионалну будућност.