Месечне архиве: септембар 2017

Kongres radiologa Srbije sa međunarodnim učešćem, 9 -11. novembar,Zlatibor

Poštovani koleginice i kolege,

Dragi prijatelji,

Sa velikim zadovoljstvom konstatujemo da Sekcija za radiološku dijagnostiku Srpskog lekarskog društva i Udruženje radiologa Srbije organizuju četvrti za redom Kongres radiologa Srbije sa međunarodnim učešćem, koji će se održati  9-11. novembra 2017. godine na Zlatiboru, u hotelu „Palisad“. Posebna nam je čast i zadovoljstvo da vas pozovemo da svojim radovima uzmete aktivno učešće u radu kongresa, koji obe strukovne asocijacije zajedničkim naporima organizuju, objedinjujući na taj način sve segmente radiologije u Republici Srbiji.

Ovaj skup, organizovan je sa ciljem razmene znanja i iskustava na svim nivoima zdravstvene zaštite i nudi sveobuhvatan pristup radiologiji, kao multidisciplinarnoj nauci i neizostavnom segmentu rada svake zdravstvene ustanove i svakog oblika medicinskog delovanja. Upravo zbog sveobuhvatnog pristupa struci, na kongresu takođe učestvuje Udruženje radioloških tehničara i tehničara nuklearne medicine Srbije. Radiologija je u XXI veku, više nego ikada do sada, u mogućnosti da prati aspekte razvoja patologije, biomedicinskih istraživanja na celularnom i molekularnom nivou, kao i primenu savremenih tehničkih dostignuća, pre svega nano-tehnologije i informacione tehnologije u smislu obrade i čuvanja slike, definisanja složenih matematičkih modela i mogućnosti telemedicine. Naučni odbor Kongresa planira da kroz izlaganja više od 70 domaćih i stranih eksperata definiše odgovore na pitanja koja se postavljaju u svakodnevnom radu, prikaže novine u radiologiji i predstavi originalne naučne radove. Takođe, biće organizovane radionice sa ciljem praktične primene savremenih principa u radiologiji.

Kao oblast zasnovana na ekstremnoj sposobnosti vizuelne percepcije, radiologija teži ka univerzalnoj estetici i skladu. Stoga, izbor mesta održavanja kongresa, zlatni Zlatibor u sunčanoj sumaglici pozne jeseni, pravi je izbor za sticanje novih znanja i poznanstava, razmenu mišljenja i osnažujuću identifikaciju unutar svoje struke.

Radiologija u Republici Srbiji ima dugu tradiciju, prepoznate rezultate rada u evropskim okvirima i perspektivu razvoja, ukoliko se prave vrednosti prepoznaju  i na pravilan način podržavaju. Cilj ovog skupa, upravo je prepoznavanje vrednosti, razvoj svesti o sopstvenoj tradiciji, najdužoj u regionu i potrebe za konstantnim razvojem u skladu sa trendovima.

Nadamo se da će Kongres privući veliki broj radiologa i da ćete posle njega biti obogaćeni ne samo novim saznanjima, već i novim prijateljstvima i nezaboravnim trenucima.

Želimo vam srdačnu dobrodošlicu na predstojeći Kongres radiologa Srbije 2017!

Sve ostale informacije možete pogledati na:https://www.kongresurs.com/

 

   
Prof. Dr Zorica Milošević

Predsednica Sekcije za radiološku dijagnostiku SLD

Prof. dr Milan Mijailović

Predsednik Kongresnog odbora

Prof. Dr Ružica Maksimović

Predsednica URS

ECR 2018 – Budite deo evropskog najuglednijeg sastanka radiologije

Poštovani,

Evropski kongres radiologije (ECR) je godišnji sastanak Evropskog Društva za Radiologiju (ESR) i najveći sastanak u Evropi za radiologe i inžinjere medicinske radiologije. Idući ECR, čiji moto je RAZLIČIT & UJEDINIT, će se održati u lepom Beču od 2. februara do 4. marta, 2018. Kongres sadrži bogat naučni i edukativni program za inžinjere medicinske radiologije i nudi posebne programe podrške.

Pripreme za ECR su u punom teku i podnošenje sažetaka je već moguće od 3. maja, 2017 (krajnji rok je 10. oktobar, 2017). Za više informacija o podnošenju sažetaka, molimo Vas kliknite ovde:

U tom kontekstu, jako je važno promovisati naša dva programa podrške za inžinjere medicinske radiologije, „Shape you skills“ (namenjen inžinjerima medicinske radiologije na početku njihove karijere) i „Invest in the Youth“ (namenjen studentima radiološke tehnologije) koja su povezana sa podošenjem sažetaka kao i sa ESR 2017 članstvom. Za više informacija o oba programa, molimo Vas kliknite na linkove ispod:

      

Molimo Vas da imate na umu da je krajnji rok za prijavljivanje za ESR članstvo kako bi imali vrlo povoljne kotizacije za ECR 2018 je 31. avgust, 2017. Za više informacija o svim prednostima ESR članstva koje iznosi samo 11 evra godišnje, molimo Vas kliknite na ESR logo dolje:

Kako bi videli sve događaje i rokove do ECR 2018, molimo Vas kliknite ovde.