Конгрес Удружења радиолога Србије

Поштоване колегинице и колеге,
Драги пријатељи,

Имамо посебну част и задовољство да Вас позовемо на Конгрес радиолога Србије који ће се одржати 06-08. новембра 2015. године у хотелу Hayatt Regeny у Београд у заједничкој организацији Удружења радиолога Србије и Секције за радиолошку дијагностику SLD.

Конгрес радиолога Србије традиционално је један од најугледнијих и најуспешнијих медицинских састанака у нашој земљи. Атрактиван научни програм, модеран концепт, предавања домаћих и страних експерата су гаранција високог квалитета овог конгреса. Научни одбор Конгреса који се састоји од водећих радиолога из целе Србије је себи задао за циљ да побољша већ постојећи висок ниво претходних Конгреса радиолога Србије.

Очекује се да ће ове године у раду Конгреса учествовати преко 70 домаћих и страних експерата који ће на динамичан и интерактиван начин приказати различите теме, а посебно новине у радиологији, што ће омогућити боље разумевање, потпуније прихватање и практичну примену савремених принципа у радиологији.

Поред предавања, биће организоване и радионице посвећене посебно важним областима, као и научне сесије где ће се представити оригинални научни радови.

У име Научног одбора овогодишње Конгреса, позивано вас да пошаљете своје радове и тиме активно учествујете у његовом раду и значајно допринесете општем успеху Конгреса.

Посебно нам је жеља да што више младих радиолога презентује своје радове.

На овом Конгресу ћемо имати прилику и задовољство да и овде радимо заједно са члановима Удружења радиолошких техничара и техничара нуклеарне медицине Србије, наше драгим и незаменљивим сарадницима који ће се представити предавањима и оригиналним радовима.

Конгрес радиолога се временом мењао и пратио промене у радиологији, али једно се свакако није променило,а то је задовољсто у дружење у пријатељској и опуштеној атмосфери и могућност сретања старих пријатеља и упознавање нових.

Надамо се да ће током три конгресна дана, Београд бити љубазни домаћин и претворити конгресне сале у привремени дом у коме ће се у пријатној атмосфери измењивати научна искусства и стицати нова.

Београд је познат, не само у региону, по богатом култруно историјском наследју и великом броју могућности активног социјалног живота. Сигурно ћете пронаћи нешто и за своју душу!

Надамо се да ће Конгрес привући велики број радиолога и да ћете после њега бити обогаћени не само новим сазнањима већ и новим пријатељствима и незаборавним тренуцима.

Желимо Вам срдачну добродошлицу на предстојећи Конгрес радиолога 2015!

С поштовањем,

Проф. Др Ружица Максимовић – Председница УРС
Проф. Др Зорица Милошевић – Председница Секције за радиолошку дијагностику SLD
Проф. Др Драган Машуловић – Председник Конгресног одбора

Удружења радиолога Србије