Проглас против укидања бенефиција

Поштоване колегинице и колеге,

Како „идемо“ ка Европској Унији, тако се усклађују и неке ствари и закони који нису примењиви и где нема основа за примену истих. Тренутно постоји иницијатива Министарства здравља да нам укину и последњу бенефицију која се тиче наше струке, а то је скраћено радно време и да га продуже на 8 h или 40 h седмично?!

Њихов изговор за то је да нигде у Европи и свету не постоји скраћено радно време и ми се слажемо, али ако то желе да ураде, онда треба да се испоштују стандарди и нормативи, услови рада, старост апарата, број услуга и извршиоца, наша цена рада.

С’ тим у вези позивамо све колеге, па и лекаре радиологе, јер се то тиче целе радиологије, ДА ПОДИГНЕМО ГЛАС У БОРБИ ПРОТИВ ТОГА! Обавестите све синдикалне представнике, Ваше лекаре, све оне који имају утицаја да покушамо на све начине да се изборимо за нас и нашу струку!

Удружење прикупља документацију и размењује искуства са земљама из региона, молимо и Вас, као наше чланове да на адресу Удружења пошаљете све битније информације из било ког дела наше Републике које би искористили као аргументе у овој тешкој борби. Дакле стање процене безбедности, однос броја услуга и извршиоца исти, број искључења из зоне јониз. зрачења …

ПОКАЖИМО СВОЈЕ ЈЕДИНСТВО И ЈАЧИНУ У ОВОЈ БОРБИ !!!!!