image not found
ЗАШТО ПОСТАТИ ЧЛАН УДРУЖЕЊА?

Удружење радиолошких техничара и техничара нуклеарне медицине постоји како би се ова медицинска струка удруживала и ширила мрежу познанстава и сарадње, а све у циљу унапређења знања.

Чланови Удружења имају могућност да квалификовано и аутономно делују на унапређивању рада и стручном усавршавању. У прилици су да често посећују радне и стручне састанке, конгресе и симпозијуме. Кроз такве врсте сусрета, радилошки техничари сарађују са другим савезима и удружењима здравствених радника у Србији и иностранству. На тај начин размењују се искуства у пракси, знања и вештине, и сви имају могућност за додатном едукацијом.

Удружење је пре 3 преузело обавезу обезбеђивања бесплатних бодова за своје чланство ,како би што лакше приступили релинценцирању тј.обнови лиценце након 7 година.

Како се променио Правилник КМСЗТС где је раније било потребно скупити 140 бодова за 7 година, сада је потребно у свакој години скупити минимум 10 годова , а максимално 20 у свакој години како би се избегло полагање лиценцног испита.Лиценцни испит кошта 12.000 рсд. и полаже се уколико се у једној лиценцној години скупи мање од 10 бодова.

На 25 година постојања Удружења пласиран је први број стручног часописа РАДИОАКТИВ, који је наишао на позитивније похвала еминентних стручњака из области Радиологије који су као носиоци својим метода узели учешће у самом пројекту који се дели бесплатно свим учесницима на централном догађаја за нашу струку Конгресу, као и на крају године ,када Удружење уз Новогодишњу и Божићну честитку , календаре, свакој установи чланици шаље часопис Удружења.

Донета је одлука да се на Националним Конгресима одаберу најбољи радови који ће бити презентовани на самом Конгресу и да те колеге добији бесплатан смештај на Конгресу као додатну мотивацију за презентацију квалитетних стручних радова,а не као мотив да добију бодове.

Удружење је наставило традицију обележавања свог заштитника Светог Апостола Луке, који се сваке године обележава 31.октобра.Трудимо се да сваке године други рад и радиолошка служба буду домаћини чланству из целе земље , где је лепа прилика да се окупе колеге , посете службе, виде услове рада, апаратуру , посете цркве и манастире где се обавља сечење славског колача уз традиционални ручак у организацији домаћина и финансијској помоћи Удружења.

Такође , Удружење води бригу и својим студентима и будућим генерацијама колега.У сарадњи са шефовима одсека струковни мед.радиолог на Високој Здравственој школи струковних студија у Земуну и Ћуприји бирају се најбољи студенти који добијају бесплатне котизације жа учешће на Националном Конгресима ,као и могућство самог волонтирања и помоћи Удружењу у самој организацији.

Ту је и сарадња са свим струковним Удружењима из бивше СФРЈ ,као и са ЕФРС (Европском федерацијом Удружења радиографера ) чији смо пуноправни чланови и где учествујемо у годишњим састанцима и пројектима из свих области Радиологије.

Удружење радиолошких техничара је највеће,уједно најстарије и најрепрезентативније Удружење у земљи и члан је ЕФРС (Еuropian federation of radiographer Society) и ИСРТТ (International Society of radiographers&radiological tehhnologists) .

Сасвим довољно разлога да постанете члан Удружења.