Саопштење

Након управо завршеног Конгреса радиолошких техничара и техничара нуклеарне медицине, са међународним учешћем желимо да сумирамо утиске.

Велику захвалност дугујемо свим позваним предавачима на изузетним предавањима. Велико нам задовољство чини то што се све већи број младих колега укључује у рад Конгреса као посетиоци,али и као активни учесници.

Ове године је био заиста велики избор одличних усмених и постер презентација, па је Стручни одбор Конгреса био на великом искушењу у одабиру најбољих радова.

Стручни одбор Конгреса одабрао је радове чији су аутори за нијансу били бољи презентатори од других у категоријама усмених и постер презентација.

За најбољу усмену презентацију одабран је рад:

  1. Ендоваскуларно лечење интракранијалних анеуризми, аутора Владимира Ђоковића из Клиничког центра Крагујевац.

Аутор је добио бесплатну котизацију и бесплатни смештај током следећег Конгреса.

За најбоље постер презентације одабрани су радови:

  1. Ендоваскуларни третман артеријске хипертензије, ауторке Виолете Радовановић из Института за кардиоваскуларне болести „Дедиње“
  2. МДЦТ ентероклиза – радиолошки модалитет избора за детекцију и карактеризацију патолошких промена на танком цреву, аутора Ивана Бековца и Александре Козине из Одсека дигестивне радиологије Центра за радиологију и магнетну резонанцију Клиничког центра Србије.

Аутори су добили бесплатну котизацију за следећи Конгрес.

Желимо да дамо подстрек свим колегама да наставе и даље да нам преносе своја искуства и праве квалитетне радове промовишући и унапређујући радиологију на тај начин.

Поносни на своју професију!

Стручни одбор Конгреса радиолошких техничара
и техничара нуклеарне медицине,
са међународним учешћем,
Кладово 2013.