Биографије

Поштоване колегинице и колеге, уважено чланство,одлуком Управног одбора Удружења, као и Вашом саглашношћу на Изборној скупштини Удружења одржаној у Чачку 2014 године ову страницу сајта посвећујемо свим дасадашњим Председницима Удружења, који су свако на свој начин допринели подизању новоа и квалитету рада нашег Удружења, статуса и професионалог положаја,разних едукација, Конгреса, курсева и презентације наше струке и Удружења, како у земљи, региону, тако и у Европи и свету.

Наравно велика захвалост и свим досадашњим члановима Управног одбора који су несебично учествовали у раду Удружења и дали немерљив допринос у презентацији наше професије.

1991-1995 год. Чедомир Пантелић

Cedomir-PantelicРођен сам 16.03.1941. године у Лајковцу.

После основне школе, завршио сам шест разреда гимназије у Лазаревцу. Од 1958-1961. године средњу Медицинску школу у Ваљеву. Вишу школу за ВРТ завршио сам 1978. године.

Радио сам у ВМА, психијатријска болница Лаза К. Лазаревић, неуролошка клиника Др. Суботић 6, Клинички Центар Србије, Радиолошки институт у Београду. У пензију сам отишао из Центра за Магнену резонанцију КЦС 2001.године.

1991.године као члан Организационог Одбора био један од оснивача Удружења рендген техничара и техничара нуклеарне медицине Србије и њен први председник у два мандата.

Сада радим у дијагностичком центру Храм од његовог оснивања 2001.године.

1996-2000 год. Петар Теодосић

Petar-TeodosicРођен је 29.01.1941. године у Ваљеву. Основну И средњу медицинску школу завршио је у Ваљеву, потом одлази у Београд где 1974. године уписује Вишу медицинску школу у првој генерацији студената на смеру радиолошких техничара. На истој је дипломирао као студент генерације маја 1977. године. Један је од оснивача и утемељивача Ургентног центра КЦС у Београду у коме је радио од првог дана његовог отварања, 1987. године на месту главног техничара Службе , до одласка у пензију 2005. године . Био је један од првих радиолошкихтехничара који су радили на апарату за компјутеризовану томографију, такође је био и један од оснивача Удружења радиолошких техничара И техничара нуклеарне медицине Србије, чији је председник био дуги низ година, а по одласку у пензију почасни председник и активни члан. Био је сарадник за практичну наставу на Вишој медицинској школи.

Преминуо је 08. августа 2011. године. у Београду

2000-2002 год. Милош Радовановић

Misa-RadovanovicРадовановић је рођен 1961 године у Београду где је завршио основну ,средњу и вишу медицинску школу одсек за радиолошке техничаре 1983 године. Од 1984 је запослен на ИОРС, а 1995 године је постављен за главног техничара службе радиолошке дијагностике и на том месту је и данас . Активан је члан УРТТНМС и један од оснивача. Од 2000-2002 је био на месту Председника Удружења.

 

2002-2006 год. Илија Крантић

Ilija-kranticРођен 1955 год. у Београду, завршио Вишу Медицинску Школу одсек виши радиолошки техничар 1980 године у класи проф. Миодрага Јашовића-четврта генерација. Запослен на Институту за радиологију Војномедицинске Академије Београд.

Председник Удружења радиолошких техничара и техничара нуклеарне медицине Србије у периоду 2002-2006 године. Изабран за председника 2002 године у Крагујевцу на редовној Скупштини једногласним јавним гласањем учесника Скупштине. Следеће године на његов предлог се организује Први Конгрес Радиолошких техничара и техничара нуклеарне медицине Србије у Новом Саду. Идеја Илије Крантића да радиолошки техничари почну славу Свети Лука спроведена је у дело, прва слава се славила у Београду 2003 године. За време његовог мандата у Удружење се учланило око 500 радиолошких техничара, долазак првих странаца на наш Конгрес из Естоније 2004 године везује се се за ангажовање Илије Крантића. Напомињемо његово учешће на светским Конгресима асоцијације радиографера и радиолошких технолога(ИСРРТ) у Амстердаму 2002 године и Хонг Конгу 2005 године и низ других стручних скупова у земљи и иностранству на којима достојно представља радиолошке техничаре Србије. Илија Крантић својим професионалним односом даје велики допринос афирмацији наше струке.

Ожењен,отац двоје деце:

Филип 1985 год.-Дипломирани филозоф ; Димитрије 1998 год.-ученик другог разреда Осме београдске гимназије.

2006-2010 год. Славица Павловић

Slavica-Pavlovic

Рођена сам 03. јула 1968.године  у Ћуприји. Основну школу   и средњу медицинску завршила сам у Ћуприји  тако да сам 1987.године стекла звање: Медицинска сестра – техничар општег смера, здравствене струkе.

Почела сам да радим 23.септембра 1987.године у Здравственом центру Ћуприја.

Вишу медицинску школу у Ћуприји , смер радиолошки техничар, уписујем 1999.године и завршавам је 21.јуна 2002.године.

У септембру 2002.године Здравствени центар Ћуприја, шаље ме на двомесечно стручно  усавршавање из области интервентне радиологије, у Војномедицинску Академију у Београду.

Место главне сестре дијагностичких дисциплина, опште болнице у Ћуприји, добијам 31.октобра 2005.године.

Као виши радиолошки техничар  највише  сам била ангажoвана у  kaбинету за MDCT.Факултет за менаџмент Мегатренд Универзитет у Зајечару уписала сам 2007.године, а завршила јуна 2009.године. Том приликом сам стекла звање Дипломирани економиста-менаџер у здравству ( VII/1 степeн стручности).

У новембру 2008.године завршавам regional training course on “Radiation protection in diagnostic radyologi “ for radiographers and radiology tehnologistis  одржан у Београду.

Mајa 2009 године завршила “ The Essentials of Philips MRI” course  у организацији Philips healthcare.

ОД 2012 год. сам  именована за  главног техничара Опште Болнице У Ћуприја.

АКТИВНОСТИ

Од 2000.године сам члан удружења радиолошких техничара и техничара нуклеарне медицине Србије. Учествујем на свим  конгресима,симпозијумима и стручним састанцима. Од 2002.године сам члан извршног одбора удружења, а 2003.године. на Малти,  као делегат, представљам удружење на састанку ISRRT. Том приликом је наше удружење примљено у ISRRT.

На скупштини која је одржана 2006. године, сам од стране својих колега изабрана за председницу удружења радиолошких техничара и техничара нуклеарне медицине Србије на чијем челу сам  са мандатом до октобра 2010. Удружење тада имало  око 250 чланова а сада има око 800 чланова.Добро конципирана стратегија развоја удружења и његова  интеграција у  интернационална удружења под мојим руководством  резултирали су добијањем организације Централно  Европског Конгреса, радиографера /EFSR који се одржаo у Београду од 17 до 19 септембра 2010.године-. .

Као делегат свог удружења, присуствовала сам годишњим  састанцима EFSR-а  и свим Конгресима у организацији удружења радиографера земаља насталих распадом Југославије.

О СЕБИ

Мајка сам једног детета.

2010 – Ђорђе Ружичић

Djordje-RuzicicРођен 07.06.1980 год у Чачку где је завршио основну и средњу медицинску школу-општи смер.1999 године у Земуну уписује Вишу медицинску школу, смер виши радиолошки техничар.Завршава студирање 2002 год. а у међувремену се запошљава на Институту за плућне болести и ТБЦ КЦС на Рендгену, где ради 1.5 год. Након тога одлучује да се врати у родни град и запошљава се на у З.Ц. Чачак на Радиологији 2003 године где ради и данас.

На место водећег техничара службе постављен 2011 год. и налази се на истој функцији и даље.
По избору свог колектива постаје делегат на Изборној скупштини Удружења одржаној 2006 године у Врњачкој бањи, где је изабран за члана Управног одбора Удружења,на тој функцији остаје до 2010 год. када постаје кандидат за Председника Удружења и бива изабран на изборној скупштини одржаној у Ћуприји 2010 год.

Својим несебичним залагањем са члановима Управног одбора организује разне едукативне курсеве како би члановима омогућили што бољу едукацију и обезбедили бодове за обнову лиценце,што се наметнуло као императив у будућим активносима Удружења. Ту су и национални Конгреси који су по мишљењу самих учесника организовани на врло високом нивоу,наставља и унапређује сарадњу са свим струковним Удружењима у региону, сарадњу са ЕФРС-ом, прославу наше славе …

На предлог Управног одбора на Изборној скупштини усваја се предлог измене статута, како би мандат могао бити продужен на још 4 године и први пут од оснивања Удружења Ђ. Ружичић једногласно бива изабран на ту функцију и у наредне 4 године.